Četvrti korak: motivisana dela, a ne reči

Ako si odredila ciljeve, isfiltrirala se kroz korak opšteg rasterećenja, sve si isplanirala, sad treba i da delaš! Do sada si utvrdila svoj identitet, procenila stanje u svim aspektima svog života, odbacila negativne ljude i misli, razmotrila sa čime raspolažeš i gde uopšte hoćeš da ideš, sklopila kockice do cilja, i sad? Počni! Počni odmah, nemoj čekati neke ponedeljke ili prve dane u mesecu, kreni bar od neke sitnice, napravi mali korak napred, ali zakorači, dok si još uvek zagrejana!

Svi mi volimo da mozgamo, planiramo, isčitavamo kojekakve članke i blogove, pripremamo se, postanemo stručnjaci na datu temu, i onda ništa. Ništa se ne desi, priča samo ispari, i k’o da ništa nije bilo. Ništa ne uradimo, ništa ne promenimo, i za par meseci eto nas opet sa istom pričom. Retko kad planovi pređu u realizaciju. U stanju smo da potrošimo sate i sate na pripreme i onda kad treba početi, samo se napravimo ludi. Ili pokušamo 2 dana, bude malo teško, i odustanemo.

Pa naravno da je teško! Da nije teško, već bi se do sad desilo i promenilo!

Shvati da svim tim pripremama gubiš samo vreme! Svoje vreme! Nećeš, bre, doveka živeti! Koliko godina ti je već prošlo u nezadovoljstvu? Koliko još treba da prođe pre nego što se iscimaš? I da li ćeš se uopšte pokrenti? Da li možeš da zamisliš da može život da ti se završi, a da to nešto nikad nisi ostvarila? Ajd uzećemo tu dijetu, najlakši je primer. Recimo da imaš 15 kila viška. Nije to mnogo, ali nije ni malo, dovoljno je da ti smeta, dovoljno je da na ulici kažu: E vidiš onu jaknu na onoj ženi? Pa na onoj ženi, onoj plavoj debeloj! Ako ne želiš da te znaju kao onu debelu, i da umreš kao ona debela, pa hajde onda ovaj put stvarno izdrži. Nije to uopšte teško, što je problem kompleksniji, treba napraviti detaljniji plan. Kada dođe vreme za realizaciju drži se plana, nemoj razmišljati šta i ako i zašto, samo uradi kako je planirano. Nemoj upadati u zamku izgovora, izgovora će uvek biti, to znaj. Izgovori te neće napustiti, moraš ti da napustiš njih. Nemoj opet po starom, ovaj put istraj, ili batali, digni ruke, ne gubi više vreme i ne vrti se u krug. Možeš 100 puta da odustaneš, ali potrebno je samo jednom da istraješ! Šta ćeš učiniti?

One thought on “Četvrti korak: motivisana dela, a ne reči

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *