Metoda za brzo sređivanje kuće: dolaze nam gosti!

Svima se nama desilo da nam se u “nezgodnom” trenutku najave neki prijatelji ili rođaci. A stan u haosu! Kako je glupo i površno zbog malo nereda preskočiti druženje, a opet, glupo nam je i da ljudi nemaju gde da sednu, izvoli savet kako najbrže dovesti stan u red. Ako si baš brza, treba ti oko 15 minuta.

Treba bar da središ prostorije gde će gosti da prođu i borave, dakle hodnik, dnevnu sobu i kupatilo. Prvo raspremiš nered: pokupi dečije igračke, skloni obuću u cipelarnik, odeću u ormare, ako nemaš vremena da slažeš bar ih stavi u neku kesu pa slaži kasnije, raspremi stolić u dnevnoj sobi, isprazni pikslu. Zatim prebriši prašinu. Možeš koristiti vlažne maramice, u DM-u imaju odlične univerzalne maramice za čišćenje, ali imaju i za drvene površine, staklo, sanitarije u kupatilu, cena im nije visoka, oko 200-300 dinara. Počni od prašine sa stolića u dnevnoj sobi i komoda, police za TV, zavisi šta imaš od nameštaja. Pređi na kupatilo i prebriši lavabo i wc šolju, ako ne možeš da stigneš da to uradiš standardnim sredstvima za sanitarije, upotrebi vlažne maramice. Stavi nov peškir, ako treba prebriši prašinu i sa veš mašine i ostalog nameštaja.

Nakon toga brzinski usisaj ili pometi, pređi džogerom podove.

Kao poslednji korak, izluftiraj stan, možeš upaliti neke mirisne sveće ako to inače koristiš, mada bi najlepši miris bio iz rerne ako imaš vremena da ćušneš neku pitu za posluženje.

Zatvori vrata od kuhinje i spavaćih soba, ako nisu u reprezentativnom stanju. 

Na kraju, uredi se i ti malo, presvuci se i očešljaj, i nonšalantno odgovori na zvono na vratima 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *