Kako da ženska tašna bude pregledna

Da li i ti muku mučiš sa tašnom? Čak ne znam da li je gore kad je tašna mala ili velika, kad je sve sabijeno unutra ili kad uguram ruku do lakta i rovarim tražeći labelo? Jao a kad se desi da se prospe nešto od kozmetike, kakav horor. Poseban problem je menjanje tašne, danas mi odgovara crna, ali sutra bih nosila bordo, što znači da gomilu tih “neophodnih” sitnica koje nosim treba da premeštam, a dešava se da nešto zaista bitno i preskočim da prebacim, ili da mi se zametnu negde u neku pregradu sa strane baš ključevi, ma znaš već te strašne muke. Tako se nekad odlučim da nosim tašnu koja mi se manje slaže uz odevnu kombinaciju jer me mrzi da premeštam, ili čak tašni koja je aktuelna prilagođavam šta ću obući 🙂

Jednom sam tako nešto važno zagubila, više se ni ne sećam šta, premeštajući iz torbe u torbu. Pa sam sela i zapitala se: kako da više sredim te tašne?!

Posmatrala sam sadržaj svoje torbe: novčanik, ključevi od stana i auta, telefon privatni i službeni, mali neseser sa osnovnom šminkom (tipa puder u kamenu, kreon, maskara), ogledalce, labelo (dva, tri), rezervni ulošci, kafetin, turpija za nokte, par gumica i šnala za kosu, poneki zalutali račun ili slično, žvake, bombone, maramice papirne i malo pakovanje vlažnih, krema za ruke, leti i naočare za sunce u futroli. Uglavnom toliko, ponekad i više. Razmišljala sam šta da izbacim, ali realno sve ovo gore pobrojano mi treba.

Sada trenutno, pošto sam u fazi pojednostavljenja, imam samo 5 tašni koje redovno nosim. Jedna je veća, ostale su neke srednje veličine. Dakle ista količina stvari staje u njih.

I onda mi je sinulo: neseseri! U svaku tašnu mogu da mi stanu bar 2 srednja nesesera. Odlučila sam ipak za jedan manji i jedan malo veći, jer kad idem sa decom u park ili negde napolje mogu da ga ubacim u dečiji ranac.

U taj manji neseser koji ima 2 pregrade stavljam osnovne stvari koje zaista moram imati uvek sa sobom i češće koristim: ključeve u jednu pregradu, a u drugu ide labelo, maramice, puder, ogledalce, žvake. U drugi malo veći neseser stavljam sve ostalo. Jedino što ostaje da pliva po tašni su telefon i novčanik, i futrola za naočare leti, ali nije ih teško locirati jer realno nema više gužve.

Sada em što za čas nađem šta mi treba, em brzo prebacim stvari i ne mrzi me da promenim tašnu, nikad ništa ne zaturim. Neopisivo mi je lakše i rešenje je bilo tako jednostavno, a ja muku mučila od svoje 15e godine. Muškarci ovu problematiku ne razumeju, moj muž se uopšte ne raduje zbog mene, a ja otkrila “toplu vodu” 🙂

Imate li neki bolji sistem za unapređenje unutrašnjosti tašne, voljna sam da probam? 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *