Moja iskustva sa online kupovinom

Ja mnogo kupujem online, baš mnogo, pa bih se skoro pa mogla nazvati ekspertom za ovu oblast 🙂 Kako za mene ovaj vid kupovine ima dosta više prednosti nego mana, pomislila sam da bi ti bilo zanimljivo i korisno da malo više pročitaš o tome. Napomena: tekst je pisan u normalnim okolnostima, imaj u vidu da su moguće razne izmene u danima vanrednog stanja, posebno što se tiče isporuke.

Šta je online kupovina/prodaja?

To je kupoprodaja proizvoda i usluga preko Interneta – u Internet prodavnicama i u realnom vremenu. Robu prodaje proizvođač ili posrednik, potpuno je nebitno. Kupci mogu biti i fizička i pravna lica. Internet prodavnica je isto što i tradicionalna prodavnica, samo je online i robu ne možeš videti uživo pre kupovine, iako je izložena na web sajtu, nego tek kad ti stigne na kućnu adresu. Može se kupovati u zemlji, kao i u inostranstvu.

Proces kupovine ide tako da se prvo registruješ na sajtu na kom naručuješ nešto (neki imaju i opciju brze kupovine bez registracije). Od podataka uglavnom traže ime i prezime, broj telefona i adresu za dostavu. Treba i da napraviš svoju lozinku za pristup svom korisničkom nalogu, lozinke uglavnom treba da sadrže velika i mala slova i recimo neki broj, na primer BeoGrad2020. Kad pronađeš proizvod, pogledaj sve slike i pročitaj opis. Ako imaš nejasnoća, uglavnom možeš pozvati na kontakt telefon da se dodatno raspitaš. Zatim proizvod stavljaš u korpu i nastavljaš kupovinu ili ideš na sledeći korak, a to je uglavnom definisanje načina plaćanja. Na nekim sajtovima traže da platiš pre slanja, ali uglavnom se plaća po pouzeću, dakle kad ti se roba isporuči na željenu adresu. Plaćanje se dakle može obaviti preko ebankinga, opštom uplatnicom, karticom (ostaviš broj i podatke o kartici i prodavac povuče novac sa tvog računa), ili u kešu (nekad i karticom) kad se proizvod isporuči. Ako platiš unapred uz robu dobijaš i fiskalni račun, a ako ne, dobijaš račun-otpremnicu koji je važeći isto kao fiskalni.

Isporuka se vrši ili putem kuririskih službi ili prodavac ima svoje dostavljače, uvek proveri koliki je trošak isporuke. Isporuka može potrajati i nekoliko dana, pa pročitaj to u uslovima kupovine pre nego što naručiš, prema Zakonu o zaštiti potrošača rok za isporuku je 30 dana. Pre nego što ti isporuči proizvod, dostavljač te pozove na mobilni telefon da proveri da li si na datoj adresi. Kada sam bila na porodiljskom odsustvu poručivala sam robu da mi stigne na kućnu adresu, ali kad radim roba mi stiže na poslovnu adresu. Napomena: sada smo svakako svi uglavnom kod kuće. Isporuka je uglavnom od 8-9h ujutru do 16-17h popodne. Ako se desi da nisi na adresi, uglavnom imaš pravo na još jedan pokušaj isporuke. Treba da znaš da je ova vrsta kupovine regulisana Zakonom o zaštiti potrošača, članovi od 27 do 37, pa možeš pročitati ako te zanima:

https://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_zastiti_potrosaca.html

Važno je napraviti razliku između kupoprodaje od zvanično registrovanih privrednih društava koji imaju svoj web shop, i kupoprodaje od “no name” osoba sa Facebook/Instagram profila, ili sajtova poput Kupujem Prodajem. Oni ne potpadaju pod zakonom regulisana pravila online kupoprodaje i tu važi pravilo “šta ti je zapalo, to ti je ostalo”. Jedino u šta možeš da se delimično pouzdaš su ocene prethodnih korisnika. U principu, ovom vrstom prodaje se neću baviti u ovom postu. Mogu samo da dodam da sam više puta kupovala preko Kupujem Prodajem, uglavnom od članova sa pozitivnim ocenama, i imala sam samo jedno loše iskustvo sa ženom koja nije baš skapirala kako to sve funkcioniše pa mi nije poslala proizvod 10 dana.

Prednosti online kupovine

Trenutno, prednost ovakve kupovine je očigledna, ne morate da idete u prodavnice, ograničeno nam je kretanje, želimo i da se zaštitimo, ne rade tržni centri a možda vam trebaju patofne za dete ili trenerka za vas. Ali i u normalnim okolnostima puno prednosti ima. Za mene su brojne 🙂 Pre svega, to je ušteda, ušteda i ušteda. Ja štedim i vreme i živce. Ne moram da obilazim radnje, da čekam u redu, da se guram sa drugim kupcima, posebno kad je neka akcija i popust, da tražim u kojoj radnji u gradu ima moj broj patika, znaš ono kad provere stanje pa te pošalju na drugi kraj grada. Inače nisam veliki fan šopinga i od vazduha i klima uređaja u tržnim centrima me posle 2 sata zaboli glava, tako da bukvalno kad god mogu i šta god mogu ja kupim preko Interneta. Finansijski je isto, jer su najčešće iste cene u radnji i u web shopu, nekad čak web shop ima dodatne popuste. Veoma mi znači što kupovinu mogu da obavim od kuće, što bi se reklo iz fotelje, ali mogu i na poslu ili u parku, i ne moram da pravim čitavu organizaciju vremena i ostalih obaveza kako bih uglavila i kupovinu. Troškove koje imam oko dostave (najčešće 250-350 dinara) bih imala svakako bilo da idem autobusom ili autom, košta i karta i gorivo.

Takođe, veliki plus je što Zakon o zaštiti potrošača ima jedan za nas potrošače sjajan član, a to je član 28. Taj član kaže da potrošač ima rok od 14 dana od dana prijema robe da odustane od kupovine bez navođenja razloga za odustanak, ili kako oni kažu da odustane od ugovora. To u praksi znači da ako ti se ne svidi majica koju si poručila, možeš da je vratiš prodavcu i oni ti vraćaju novac. Naravno, ne smeš da oštetiš proizvod i važno je da znaš da ti plaćaš troškove dostave proizvoda nazad prodavcu, uglavnom se šalje kurirskom službom po tvom izboru. Isto tako je važno da znaš da moraš da obavestiš prodavca o odustanku, ja to uvek uradim mailom da imam dokaz da sam ih obavestila, i da popuniš određeni Obrazac (često ga oni pošalju uz robu, ako ne, imaš ga na internetu) koji šalješ uz robu. Oni imaju pravo da prime i pregledaju robu i nakon toga ti vrate novac, uglavnom uplate na tekući račun. Ja sam ovu mogućnost vrlo često koristila i mogu ti reći da niko nikad nije pravio problem, navikli su već i ponašaju se u skladu sa zakonskim aktom. Ja čak naručim više proizvoda, odaberem onaj koji mi se sviđa i ostale vratim. Daću ti primer. Skoro sam naručila 2 para Lacoste patika, nisam znala koje će više da mi se dopadnu, a i jedne su imali samo u Kraljevu, ma i ove druge su bile na drugom kraju Beograda. Dakle nebitno je gde se artikli nalaze, ne moraš da lutaš i tražiš, za tebe je sve na jednom mestu – u web shopu. Od ranije znam da nosim njihov broj 39, tako da nisam omašila što se veličine tiče. Kad su patike stigle, odlučila sam se upravo za te iz Kraljeva a druge sam vratila, dakle ne bih ih ni imala da nije online kupovine. Tako sam naručila i 4 kupaća kostima, 2 zadržala a 2 vratila. Jednom sam poručila sebi baletanke i mužu patike, nije nam se dopalo ni jedno ni drugo i vratila sam, uz minimum utrošenog vremena. Možeš poručiti šta hoćeš, isprobati kod kuće umesto u kabini, vratiti šta ti se ne sviđa. Jedino što moraš sve da platiš odmah i da sačekaš povraćaj novca, to sam već objasnila 🙂 I pazi da ne oštetiš proizvod. Napomena: pretpostavljam da u vreme vanrednog stanja nije baš preporučljivo a ni korektno da poručiš više stvari s namerom da nekoliko vratiš, ja ovu opciju neću koristiti dok traje vanredno stanje, osim ako mi nešto baš ne odgovara pa moram da vratim.

Nedostaci online kupovine

Moram priznati da ih ima. Tačnije, za mene ima samo 1 nedostatak, a to je isporuka i čekanje na istu. Napomena: trenutno nam ovo neće biti ključni ndostatak, jer ionako boravimo u kući. Takođe, kurirske službe su sada preopterećene i nema smisla zakerati na ovakvim stvarima. Nisam obrisala donji tekst jer svakako treba pročitati kako to inače funkcioniše. Nekad se to otegne na par dana, ali ajde, retko kad mi je hitno. Ono što je problem jesu kurirske službe i vreme kad će da donesu proizvod. Nekad pošalju poruku (sms ili Viber) ujutru da taj dan očekujem isporuku, pa se onda niko ne pojavi. Nekad poruka ne stigne a kurir dođe. Nikad ne zovu pola sata ranije, kao što im mnogima stoji u uslovima poslovanja, već pozovu kad su se već parkirali ispred zgrade, u najboljem slučaju pozovu 10tak minuta ranije. I to me užasava! Srećom, postoji i mogućnost ponovne dostave pa se sa kurirom onda dogovorim kad da dođe sledeći put, ali malo veća profesionalnost im ne bi škodila. Iz razgovora sa drugaricama, vidim da njima ide na živce plaćanje dostave, ali meni ne ide, jer kao što rekoh košta me i gorivo i autobuska karta pa ja to ne vidim kao dodatni trošak, ali eto da navedem ovde. Takođe ih smara slanje robe nazad jer treba pozvati kurira. Ranije to jeste bio problem kad se kurir zvao preko kontakt centra koji se nije mogao dobiti. Sada postoje aplikacije za kurirske službe koje se vrlo lako popune. Ja najčešće koristim Post expres i kurir mi je uglavnom stizao u roku od sat vremena. Zatim, drugarice smara i pakovanje proizvoda, ali ne znam zašto, stavim ga u neprovidnu kesu, oblepim selotejpom i to je to.

Šta kupujem i u kojim situacijama je online kupovina sjajna opcija

Pa, ja kupujem sve 🙂 Od hrane i tehnike, preko kozmetike i dečijih pelena, do garderobe, posteljine i igračaka. Najčešće kupujem hranu, 3-4 puta mesečno (o tome detaljnije možeš čitati OVDE i OVDE), ali uzimala sam i sve ostalo. Web shop-ovi koje najčešće posećujem su:

Idea, Maxi, Univerexport, BioSpajz – za hranu

Aksa, DexyCo – igračke i bebi oprema

Srbotrade apoteka i Lily – lekovi i kozmetika – nikako drugačije do jeftine Srbotrade apoteke ne bih ni mogla, red ispred nje je uvek predugačak

Extreme Intimo i Jasmil – veš i pidžame

Office Shoes, Planeta Sport, Beosport, SportVision, Carvel – za obuću i papuče

Aliexpres – za sve i svašta

Veoma je zgodno da poručite online kada niste u mogućnosti da izlazite, npr. zbog bolesti, održavanja trudnoće, male dece koju ne želite da vukljate po tržnim centrima i marketima. Takođe, super je što možete robu poslati i nekoj drugoj osobi na adresu, dakle ako imate bolesnog rođaka na drugom kraju grada možete mu organizovati dostavu ako ne stižete da odete lično u posetu. Napomena: u situaciji kada stariji od 65 ne mogu da izlaze možete za njih izvršiti porudžbinu i proizvod im se isporučuje na kućnu adresu. Potrebno je samo dobro im objasniti šta da rade kad kurir dođe (a to je da plate i eventualno potpišu neki dokument o prijemu paketa) jer oni uglavnom nisu upoznati sa online kupovinom.

Pišite mi da li vam pomaže ovaj tekst i da li imate još nekih nejasnoća oko online kupovine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *